Žana za vas odkriva svet kulinaričnih okusov. Tokrat vas bo popeljala čez sosednjo mejo – Madžarska. Madžarska je znana po svoji tradicionalni jedi, ki se ji reče paprikaš. Jed je zelo okusna, skuhana v enem loncu, ki jo lahko postrežete s številnimi prilogami. Tokrat je Žana vanj za okus in barvo dodala tudi priljubljeno jesensko živilo, ki nas navdušuje s svojo čudovito barvo, vsestransko uporabo in odličnim okusom – bučo.
Kaj potrebujete?
Postopek:
Čebulo in česen olupimo ter ju ločeno drobno sesekljamo. Bučo po potrebi olupimo in ji odstranimo semena, nato pa jo grobo naribamo. Piščančje meso operemo pod tekočo vodo in ga temeljito osušimo ter začinimo s soljo in poprom.
Na kuhalnik pristavimo večji lonec, v našem primeru malo manjši lonec, ker kuhamo za 2 osebi in v njem segrejemo olje. Na segreto maščobo položimo začinjene kose piščanca in jih na obeh straneh zlato rjavo popečemo. Meso ne rabi biti povsem pečeno, saj se bo do konca skuhalo v omaki. Popečeno meso odstranimo iz lonca in ga shranimo na krožniku.
V lonec stresemo čebulo in jo na srednjem ognju pražimo toliko časa, da postekleni. Dodamo sesekljan česen in hokaido bučo ter vse skupaj med mešanjem pražimo še približno 2 minuti. Po sestavinah potrosimo sladko papriko in jo zelo na hitro popražimo, nato pa primešamo paradižnikovo mezgo.
V lonec prilijemo jušno osnovo (lahko uporabimo tudi vodo) in s kuhalnico dobro postrgamo po dnu, da odlepimo vse karamelizirane koščke, ki so nastali med praženjem. V omako vrnemo popečeno meso, lonec pokrijemo in jed na šibkem ognju kuhamo približno 40 minut. Začinimo s poprom in soljo ter vmes po potrebi prilijemo še malo jušne osnove ali vode.
V posodici gladko zmešamo kislo smetano in moka. Zmes med mešanjem vmešamo v omako. Paprikaš nato med nenehnim mešanjem kuhamo še približno 5 minut, pri tem pa je pomembno, da omaka ne vre, saj se bo drugače ločila in ne bo gosta ter kremasta.
Pripravljen paprikaš serviramo na krožnike ali pa v kruhovi skodelici. Postopek si lahko pogledate TUKAJ.
Pa, dober tek vam želi Žana.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.