VESELO PO SLOVENSKO

Predstavitev voditeljic

Veselo po slovensko

»Vedno je čas in prostor za še eno oddajo z narodnozabavno vsebino.« S to mislijo so na TV Golica že v začetku pomladi 2021 zavihali rokave in pripravili zabavno, glasbe polno oddajo z naslovom, ki obeta – Veselo po slovensko.

Oddaja bo tedensko na sporedu od konca poletja dalje, natančneje od 9. septembra. Če ste zdaj pogledali koledar, vas je morda presenetilo to, da bo na sporedu ob četrtkih. In tako je prav. »Nikomur ne želimo skakati v zelje, zato bo oddaja zapolnila vaše četrtkove večere. Tudi podnaslov oddaje pove vse. Vikend se na Golici začne že v četrtek,« pravijo ustvarjalci oddaje, ki so vseh 17 oddaj prve sezone konec maja in v začetku junija posneli v pičlih desetih dnevih v Mariboru. V naprej pa zato, da jih ne bi v jeseni znova presenetil kakšen »lockdown«, kot radi rečemo zaprtju države od leta 2020 dalje.

Voditeljici oddaje sta dve. Ljubica Špurej, ki je dobro znana kot pevka skupine Zaka’ pa ne in udeleženka šova Znan glas ima svoj obraz. Družbo ji dela prikupna Martina Švab, sicer poslovna ženska, ki pa se več kot odlično znajde tudi v vlogi voditeljice in pevke. Omenjeni voditeljski par je popoln, zato pa so ustvarjalci oddaje medse povabili še eno »damo«, ki bo mešala štrene. To je mama Manka, ki je že dobra znanka Golice TV, saj je tam vodila že oddaje Pod židano marelo, Gospodinje pojejo in nazadnje pred štirimi leti Ena po domače.

Projekt je velik, sodelujejo številni, vsi pa so srečni, da jim je uspelo uresničiti veliko zgodbo. Glasbeniki, med katerimi ne bo manjkalo največjih zvezd in legend slovenske zabavne in narodnozabavne glasbe, so navdušeni nad projektom in nad zagnanostjo ustvarjalcev. Večina ekipe prihaja iz Maribora, za idejno zasnovo sta poskrbela Špela Horvat, prekaljena televizijka, in Sašo Đukić, ki je tudi scenarist oddaj. Sašo, bolj znan kot mama Manka, je zadnja 3 leta navduševal z nekoliko drugačno vlogo novinarja Regona v oddaji Pri črnem Petru.

V oddaji se bodo spomnili tudi glasbenikov, ki ne delujejo več in so jih za potrebe oddaje znova združili na odru. Prav posebna pa bo glasbena točka z naslovom Parodija tedna, ko bodo znane in uveljavljene glasbene skupine tuje pesmi preobleke čisto po svoje in se s pomočjo gledalcev, ki bodo glasovali zanje, potegovale za parodijo leta na TV Golica.

Poleg glasbe in smeha bodo gladalci lahko prejeli lepe nagrade, gotovo najbolj zabavna pa bo rubrika Mankin izziv, ko bo mama Manka nekomu od gledalcev za opravljeno nalogo podarila kar 100 evrov. Zdaj veste, da boste lahko od konca poletja dalje našli odlično zabavo na TV Golica.

V ŽIVO