Zmagovalka in njen učitelj

210

Danes sta nas na Golici obiskala Robert Goličnik, vodja Glasbene šole Goličnik, in njegova učenka Tjaša Lesjak, ki je osvojila prvo mesto na nedavnem državnem prvenstvu v igranju harmonike na Ljubečni. 

Mlada in izjemno talentirana Tjaša je premagala kar 41 tekmovalcev in osvojila absolutno prvo mesto na Zlati harmoniki v Ljubečni, kar je seveda močno navdušilo njenega mentorja in učitelja Roberta Goličnika, ki s svojo šolo že vrsto let žanje velike uspehe na raznih tekmovanjih. In pozor, Robert Goličnik je leta 1996 na tem istem tekmovanju ravno tako postal državni prvak, zato je bil Tjašinega uspeha še toliko bolj vesel. Tjašin uspeh pa je zanimiv tudi zavoljo dejstva, da je šele druga deklica, ki je osvojila zmago na tem tekmovanju, kjer ponavadi zmagujejo fantje.

Robert in Tjaša sta bila zelo dobro razpoložena v našem studiu.

Naš Pečo je bil njunega obiska zelo vesel, saj je vedel, da bo Tjaša zaigrala tudi v živo v studiu, kar se je potem res zgodilo. Tjaša je resnično talentirano dekle, Robert pa je več kot dokazal, da je odličen učitelj, ki ima v ognju še mnogo mladih talentov.

Na Golici smo bili njunega obiska zelo veseli in jima še enkrat od srca čestitamo za uspehe.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji