Zdenko Cotič – Coto, Ljubica, Jasna in Špela ter ‘Trije petelini’

4015

Sodelovanje med glasbenikoma Zdenkom Cotičem – Cotom in Janom Plestenjakom, tako poslovno kot čisto prijateljsko, traja že leta. Igrata in nastopata skupaj, pred tremi leti pa sta se združila še kot avtor glasbe in avtor besedila v skladbi ‘En poljub’. Lepa balada se je med ljudmi zelo dobro prijela, zato sta v letošnjem letu ustvarila še eno pesem, z naslovom ‘Kolk nam je luštn’. Te dni v radijski in televizijski eter prihaja že njun tretji skupni glasbeni projekt, z naslovom ‘Trije petelini’.

Zgodba o nastanku je takšna: Coto se je pozno ponoči vračal s snemanja pesmi  ‘Kolk nam je luštn’, ko mu je med vožnjo v glavo šinila melodija. Takoj jo je odpel in posnel kar v svoj telefon. Potem je preteklo nekaj časa in ob priložnosti, ko sta se s Plestenjakom ponovno znašla v pogovorih o tem in onem v glasbenem svetu (in tudi popitem kozarčku ali dveh),  je Coto poiskal posneto melodijo in jo dal v poslušanje Janu, ki je kmalu nanjo napisal še besedilo.  Nastali so ‘Trije petelini’.

Sledila je še ideja, koga bi povabili k sodelovanju ter kako bi pesem sploh predstavili.

Gre za vokalno sodelovanje treh deklet: Ljubica Špurej Jazbinšek je odlična pevka ansambla Zaka’ pa ne in priljubljen voditeljski obraz, prav tako pa sta znani in uspešni tudi voditeljica šova Kmetija nov začetek Jasna Kuljaj in pevka ter voditeljica Špela Grošelj.  Glasovno so se odlično ujele in zvenele prav tako, kot si je Coto zamislil.

Skladba ‘Trije petelini’, ki dejansko ni čisto narodno zabavna, temveč bolj ljudska, je nagajiva in hudomušna pesem, ustvarjena predvsem za dobro voljo, če pa želite, lahko v njej najdete tudi globji smisel: govori o življenju na kmetih, o načinu razmišljanja, o tem, da je živeti v naravi in z njo zabavno, lepo in da je ta občutek potrebno ohraniti. Dodamo še ščepec navihanosti in ‘Trije petelini’ so tu.

Minuli teden so s produkcijsko ekipo TV Golica posneli odličen videospot, ki ga je režiral Dejan Babosek. Zgodba, prostor, kostumi – vse je bilo tako, kot mora biti. In že čez nekaj dni si ga bomo premierno ogledali!

Komentarji