Zajci slavili na števerjanskem festivalu

343

Člani Ansambla Jureta Zajca, ki so šli malo nazaj čez skorajda usodne kadrovske spremembe, so zdaj v novi postavi dokazali, da so močnejši in uspešnejši kot kdajkoli prej. To seveda dokazuje tudi zmaga na nedavnem števerjanskem festivalu. 

“Na števerjanskem festivalu je bilo odlično vzdušje. Vreme je bilo zelo vroče, v petek, ko smo imeli predizbor, pa nas je presenetilo celo nekaj blagodejnih dežnih kapljic,” so začeli pripovedovati fantje Jureta Zajca, ki so uživali tudi v druženju z drugimi ansambli. Predvsem po nastopih, kjer so se skupaj zbrali na parkirišču, kamor so nekateri člani ansamblov prinesli domače vino in savinjski želodec. “Mi smo po petkovem nastopu žal kmalu odhiteli domov, saj smo imeli v soboto še en nastop v Cerknici, kjer smo tudi izvedeli, da smo bili uvrščeni v finale,” so bili navdušeni fantje, ki jim je že finale pomenilo zmago. ” Za nas je bila že to zmaga, saj smo se festivala udeležili zaradi izredno dobrega vzdušja, dobre organizacije, predvsem pa krasnega ambijenta in ljudi.”

Zmaga na Festivalu Števerjan je za Ansambel Jureta Zajca izjemnega pomena.

Za vtise smo seveda povprašali tudi njihovo novo pevko Urško, ki je povedala: “Nastop v Cerknici je trajal do poznih jutranjih ur, zato smo pred nedeljskih odhodom v Števerjan spali le dve uri. Fantom sem skupaj s svojim Petrom pripravila zajtrk in malico za na pot. Nastop v nedeljo je bil popolnoma drugačen, saj je bila energija zaradi množice obiskovalcev precej nabita. To nam je dalo še dodaten zagon.”

Zajci vsem ansamblom, ki so dobili nagrade, iskreno čestitajo, niti v sanjah pa si niso mislili, da bodo na koncu osvojili prvo mesto. Ali kot so zaključili sami: “Objemali in skakali smo kot ponoreli, tako da smo verjetno res upravičili ime Zajci. Nagrada in pa tudi mnenje komisije, ki nam je kasneje pojasnila svojo odločitev, pa je potrdilo, da delamo v pravi smeri, da je pristna narodnozabavna glasba še cenjena in da se je trud, odkar smo v novi zasedbi, obrestoval.”

Iskrene čestitke tudi z naše strani!

Števerjan bo Zajcem in njihovi zajčici ostal v nepozabnem spominu.

Napisal: Iztok Gatner

Komentarji