ZA VEDNO JE ODŠLA BRIGITA AVSENIK

17270

Na Facebook strani Ansambla Saša Avsenika smo zasledili žalostno objavo: “Zapustila nas je Brigita Avsenik, naša dobra mama, vodja Galerije in Glasbene šole Avsenik, predvsem pa vdana žena in sopotnica Slavka Avsenika. Srce ji je zaigralo vsakokrat, ko je govorila o njem in njegovi glasbi. V zadnjem letu ga je pogrešala, a močna volja jo je držala pokonci in v Begunjah je vztrajala vse do poslednjih dni. Draga mama, zelo te bomo pogrešali.”

Brigita je bila ženska močnega značaja, izredna mati in izjemna žena. Rodila je pet otrok, a hčerki sta žal umrli v tragediji leta 1957. Zatem so se jima s Slavkom rodili še Slavko, Martin in Grega.

Slavka je ves čas podpirala, mu stala ob strani in ga čakala, da se je vračal iz dolgih glasbenih turnej. Ona je bila tista, ki je odgovarjala na pisma domačih in tujih ljubiteljev Avsenikovega ansambla. Pri tem je bila izredno vestna in prav nikogar pustila na cedilu.

Njen izreden prispevek je šel tudi Galeriji Avsenik, za katero je skrbela in se zavzemala za ohranitev in napredek glasbene šole Avsenik.

Pogrešali jo bodo domači pa tudi vsi, ki smo jo vsaj malo poznali.

Pogreb Brigite Avsenik bo v petek, 3. marca ob 15h. Pogreb bo odprtega tipa.

 

Vsem njenim izrekamo iskreno sožalje.

Barbara Pirh

 

 

 

Komentarji