Vurberčanom bodo do novih orgel pomagali tudi z dobrodelnim koncertom

392

Na Vurberku, kraju, ki ga mnogi poznajo po festivalu narodno-zabavne glasbe, nekateri pa tudi po župnijski Marijini cerkvi, ki je bila zgrajena v letih 1776 – 1778, večkrat tudi obnovljena, tudi sedaj potekajo razna obnovitvena dela, da pa bi bogoslužje bilo še bolj »doživeto« ob orgelskih zvokih, so se na Vurberku odločili, da dotrajane, sedanje orgle stare skoraj 200 let, nadomestijo z novimi.

Izdelava novih orgel pa predstavlja za vurberško župnijo, ki šteje nekaj manj kot 2000 faranov, velik in zahteven projekt, saj pogodbena vrednost novih orgel znaša preko 70 tisoč evrov.

Pred časom so iz turističnega društva poslali prošnje številnim pevcem in ansamblom, in sicer, da bodo na atraktivnem grajskem dvorišču pripravili dobrodelno prireditev, poimenovali so jo “S srcem in dušo”. Z odzivom so bili več kot zadovoljni in prav vsi se odpovedujejo honorarju, tako da bo čisti izkupiček lep prispevek k akciji za nakup novih orgel.

Tako bodo v petek, 25. maja na Vurberku ljubitelji glasbe in petja resnično uživali. Za pester in bogat program bodo dali svoj prispevek Gianni Rijavec, Boris Kopitar, Stane Vidmar, pojoči pater Janez Ferlež, pa ansambli Igor in zlati zvoki, Naveza, Žargon, Frajerke,  Tine Lesjak z Oplotničani, vokalna skupina Ildivji, vsak nastopajoči bo zapel in zaigral tri skladbe. Kot posebna gostja, ki se je prav tako odrekla honorarju, pa bo nastopila tudi legendarna Tereza Kesovija.

Vstopnice za prireditev lahko naročite na elektronskem naslovu organizatorja prireditve “S srcem in dušo” (td-vurberk@siol.net), bodo pa na voljo tudi v lokalih na Vurberku, Grajeni, Koreni in Dvorjanah. Za spremljanje zanimivega glasbenega dogodka bo treba odšteli le 12 €.

Komentarji