VSE JE SUPER S SKUPINO SOPRANOS

1447

Skupina Sopranos se nam predstavlja v novi luči. Za zadnjo uspešnico, Vse je super, ki prinaša svež veter v slovenski glasbeni prostor, so kar 2 dni snemali videospot. Posebnost spota je tudi številčna ekipa sodelujočih. Kot pravijo sami, so v ta spot vložili veliko več časa in truda, kot za katerikoli drug projekt do zdaj.

»To je do zdaj vsekakor naš največji projekt. Tako smo pristopili k zadevi enostavno zato, ker verjamemo v pesem, ker te po nekaj poslušanjih preprosto zasvoji in naleze s pozitivno energijo. Vse to se je potrdilo tudi na samem snemanju spota. Kljub temu, da je bila organizacija resnično velik zalogaj, nam pozitive ni zmanjkalo, kvečjemu so jo dodali še vsi sodelujoči.« Od tamburaške skupine Melos, do plesalcev stepa iz PK Forme pod vodstvom koreografa Jadrana Živkoviča, pa do “zumbic” Anite in Marjete Pandža ter Lare Štajdohar, ki so v sklopu plesno-športnega dogodka Winter Reunion Party z udeleženci poskrbele za plesno animacijo in odlično vzdušje celotne snemalne ekipe pa do skupine Wild West Line Dance, ki so tudi vizualno zadevo zaokrožili v country pridihu, po katerem se Sopranosi sprehodijo s svojo novo pesmijo in v katerem se tudi več kot očitno dobro počutijo.

Spot so snemali na dveh lokacijah, ena zgodba se odvija v country clubu, v pubu Franci na balanci, kjer se prijatelji sproščeno  podružijo in kjer se vedno srečata tudi glasba in ples. Tukaj so Sopranos kot vsi drugi preprosti ljudje, ki se radi podružijo, poklepetajo in se zabavajo.

Druga zgodba, ki se odvija v plesnem studiu Dancefloor, pa prikaže Sopranose v akciji na odru, kjer skupaj z vsemi sodelujočimi poskrbijo za dobro zabavo, tako kot za to poskrbijo tudi sicer na vsakem špilu. Ta zgodba je v bistvu tudi začetek uresničevanja filozofije, v kateri boste lahko Sopranose srečevali na odrih širom Slovenije, bodisi v sodelovanju s tamburaško skupino Melos, bodisi s plesalci stepa, bodisi s plesalci line dance-a. Torej ne gre za enkratno sodelovanje, ampak za dolgoročni projekt, še posebej, ker se je vsa ekipa odlično ujela in se zato še toliko bolj veseli prihajajočih skupnih nastopov.

 

Videospot je bil posnet v lastni produkciji in režiji skupine Sopranos v sodelovanju s Topvideo produkcijo, pod vodstvom snemalca in producenta Roka Bažike.

Skupina Sopranos se predstavlja tudi z novim imidžem, za katerega tako na snemanjih kot tudi sicer skrbi odličen in vse bolj uveljavljen David Hojnik. Za to, da so, še posebej punce, izgledale brezhibno, pa so poskrbele make up artistka Tina Dervarič in hair stilistka Tatiana Hočevar. Punci Leny in Iris: »Nad končnim rezultatom sva več kot navdušeni, tako da se vsi skupaj že veselimo nadaljevanja naše nove modne zgodbe. Presenečeni ugotavljava, da nama je country nekako pisan na kožo. In očitno se res prav vsaka stvar zgodi z razlogom in te pripelje na pravo mesto.«

Kot je razvidno iz naslova, je bend poskrbel za nekatere novosti in spremembe, tako v svoji glasbi kot tudi v javni podobi. Jedro benda so že 8 let Leny Husić, Frenk Nova in Aleš Zibelnik, pred 5 leti pa se jim je pridružila tudi Iris Ošlaj, ki je prej delala uspešno solistično pevsko in profesionalno plesno kariero. Za večje nastope v živo bo tudi v prihodnje z njimi stalni član in bobnar Dejan Tabor(ex Babilon), plus nekateri drugi sodelujoči glasbeniki, odvisno od vrste in obsega dogodka.

Čeprav glasbeno še naprej ostajajo v vodah popa, so poskrbeli za veliko spremembo, predvsem s še bolj plesnimi ritmi, več energije ter z lokalnimi etno folk instrumenti in melodijami, v kombinaciji z elektronskimi ritmi in zvoki. Tokrat se vsi štirje člani benda predstavljajo ne le kot avtorji in instrumentalisti, ampak tudi vokalno. Skladba Vse je super je mešanica countryja in belokranjske tamburaške muzike s pristnim lokalnim melosom. Povsem spontano, na osnovi želje po zabavi na in ob odrih, je tako nastala dokaj neslišana zmes glasbenih stilov, katere temelj so živi instrumenti iz domačega okolja, vpeti v današnji čas, v duhu multikulturnega združevanja na regionalni in svetovni ravni. Lahko bi rekli, da gre za klubski zvok s pridihom in zvenom “country polke”. Mogoče je na to vplivalo tudi odrsko srečevanje in glasbeno sodelovanje s tamburaško skupino Melos in KUD Črnomelj pod vodstvom Tadeja Finka.

 

Barbara Pirh

Komentarji