V POLNI ŠKOFJELOŠKI DVORANI TRATA SE JE ZGODIL PRAVI NAREČNI “MIKS”

2620

Ans. Ano urco al pej dvej so s skladbo “Zbugn lastovca” zmagovalci letošnjega 17. Večera slovenskih viž v narečju, Galop z “Ajga punca” pa zmagovalci občinstva. Slednjim je Golica TV podelila snemanje videospota v naši produkciji. Prifarski muzikanti so prejeli nagrado za najboljšo melodijo, ki jo je za njihovo “Kraljico suhe ruobe” napisal Žiga Bižal, Barbara Gropajc pa je napisala najboljše narečno besedilo za zmagovalko večera – “Zbugn lastovca”, ki jo je odpel ansambel Ano urco al pej dvej. Festival je v celoti posnela televizija Golica, predvajan pa bo 16.6. ob 20. uri. 

Matej Omovšek (ans. Galop), Barbara Pirh (voditeljica)

Z Žigo Prifarci sodelujejo že več let, to sodelovanje pa se vedno izkaže za dobro odločitev. Tudi Barbara, ki je napisala najboljše narečno besedilo, je že prejela nekaj nagrad prej, nagrajena pa je bila tudi kot nekdanja članica ansambla Lisjaki.

Preberite več o festivalu s klikom na VEČER SLOVENSKIH VIŽ V NAREČJU TOKRAT V SODELOVANJU Z GOLICA TV

Ans. Ano urco al pej dvej so povedali, da se radi udeležijo takšnih festivalov, kjer lahko predstavijo svoje zanimivo narečje in tokrat so res prepričali.

Ansambel Galop je očitno občinstvo prepričal z energijo, ki kar kriči po tem, da se odpravimo na ples. Golica TV je prispevala v ta namen zelo vredno nagrado, snemanje videospota v produkciji Golica TV, in zaupali so nam, da bodo kaj hitro šli v akcijo, da posnamejo videospot z najboljšo ekipo. Prav naslednji teden pa bodo tudi na naši televiziji predstavili enega čisto svežega.

Obiskovalci sinočnjega 17. Večera slovenskih viž v narečju, ki se je odvil v športni dvorani Trata, so uživali v nastopih devetih tekmovalnih ansamblov, ki so zapeli v sedmih narečjih. Festival je letos potekal pod častnim predsedstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

 

Barbara Pirh

 

Komentarji