Tik pred prazniki nova plošča Boštjana Konečnika

654

Precej let nazaj je na slovensko glasbeno sceno stopil mlad fant s Koroške, ki je bil, vsaj za tiste čase, nekaj drugačnega in nenavadnega. S harmoniko, a ne s klasičnimi narodno zabavnimi skladbami. Poslušalce in predvsem poslušalke je osvojil s svojo simpatičnostjo, navihanostjo, vse ostale pa z zagnanostjo in pridnim delom. Boštjan Konečnik je bil kar sam presenečen, ko je ob izidu nove plošče ugotovil, da je od njegovih prvih posnetkov preteklo že skoraj četrt stoletja!

Pred nami je njegova nova plošča z naslovom Kar tako…s frajtonar’co, na kateri pa so prvič objavljeni posnetki, ki po letih segajo daleč nazaj. Njegovi prvi posneti skladbi, Študentska polka in Kotuljska polka, iz leta 1993, devet pesmi s kasete Kar tako s frajtonar’co in še dve nikoli objavljeni iz istega obdobja. Vse so instrumentalne in razen Kotuljske polke, ki je tradicionalna, so vse Konečnikove avtorske.

Na plošči so sodelovali Mike Orešar na kitari, Boštjan Podlesnik – bariton, bas kitara, pri eni skladbi Jure Šmon – bariton, Marko Lenart- kitara,  pri eni skladbi pa Benjamin Pirnat – kontrabas ter Pavle Štumberger – kitara.

Kot zanimivost je vredno omeniti tudi, da je s temi skladbami Boštjan osvojil kar nekaj prvih mest na različnih tekmovanjih, večinoma pa gre za zelo zahtevne skladbe.

Komentarji