STANKA KOVAČIČ: SPRVA JE PRISEGALA NA POPEVKE

1359

Pred kratkim smo imeli na televiziji Golica veličasten obisk. Pri nas je bila Stanka Kovačič, legendarna pevka in predvsem dama, ki ji leta zelo prizanašajo. 

Izšla je tudi nova zgoščenka, kjer je zbranih kar nekaj skladb Stanke Kovačič in vas popelje v stare zlate čase. Naslov je Helidonove uspešnice.

Kovačičeva je še vedno zelo skromna, ne poveličuje vsega kar je v življenju dosegla. Zaupala nam je, da je Boris Kovačič, njen soprog, znal napisat pesmi tako, da so bile primerne zanjo. Združila ju je glasba. V ansamblu so imeli različne instrumentaliste in vsi skupaj so bili odlična celota.

Omenila je tudi svojo mamo, ki je stara že 98 let, a še vedno v dobri formi za svoja leta

 

Stanka je že v otroštvu rada pela in poslušala glasbo, predvsem popevke, narodno-zabavne pravi, da ni takoj začutila. Čas ji beži vedno hitreje, a ga zna dobro izkoristiti. Veliko se druži tudi z drugimi damami narodno-zabavne glasbe, ki gredo nekaj letno tudi na kakšen izlet po Sloveniji, skupaj zapojejo in se predvsem dobro imajo.

Tudi njena sinova sta uspešna glasbenika. Najmlajši Simon se je rodil ravno na njen rojstni dan, sicer pa pri  Ansamblu Petra Finka igra bas kitaro in tudi poje.

Zanimivo je tudi, da je bila med snemanjem skladb vedno bosa, ker se tako najbolje počutila.

Če ste intervju zamudili ali bi ga radi videli še enkrat, vas do tam loči le en klik.

 

Barbara Pirh

Komentarji