Slovo Ognjenih muzikantov?

360

Nekaj dni nazaj je kot strela z jasnega odjeknila novica, da bodo priljubljeni in uspešni Ognjeni muzikanti drugo leto prenehali s svojim delovanjem.

Ognjene muzikante sestavljajo mladi glasbeniki iz okolice Kamnika in Celja. Z delovanjem so pričeli konec leta 2010, skupaj pa jih pripeljala želja, da ustanovijo zasedbo, ki bo kvalitetno in v živo izvajala vse vrste glasbe. Ali kot pravijo sami: “Za nami je že preko petsto nastopov, na katerih smo razveseljevali ljudi z glasbo in humorjem. Igrali smo na veselicah, porokah, obletnicah, koncertih in drugih dogodkih.”

Njihov repertoar  je zelo raznolik, zato lahko ustrežejo najrazličnejšim glasbenim željam poslušalcev. Izvajajo narodnozabavno glasbo v kvintet zasedbi, prav tako pa je repertoar namenjen ljubiteljem diatonične harmonike in štiriglasnega petja. Veliko pozornost posvečjo tudi popularni glasbi, kjer v živo preigravajo slovenske, dalmatinske, angleške, jugoslovanske uspešnice.

Če k temu dodamo še številne uspehe na raznih prestižnih festivalih, potem je več kot jasno, da so Aljoša Jurkošek, Gašper Salobir, Peter Vidmar, Samo Kališnik in Uroš Steklasa tvorili zares super ansambel, ki ga bo slovenska domača scena močno pogrešala.

Fantje so povedali, da se bodo razšli drugo leto in da bodo do takrat odigrali še cel kup koncertov. Pa da ne boste mislili, da so se skregali ali kaj podobnega. Nič od tega, dragi naši bralci. Le vsaka zgodba se enkrat konča, vrsta samostojnih projektov in želja, pa že trka na vrata.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji