Pred nami je glasbeni sneženi vikend na Golteh!

417

Glasbeniki se bodo smučali, tekmovali, navijali, zabavali z družabnimi igrami, se veselili in družili, tudi zaigrali ter zapeli bodo! Letos kar cel vikend, od petka, 9.3. do nedelje, 11.3. na Golteh, kjer je skoraj dva metra snega!

V petek opoldan bo tekma v veleslalomu glasbenikov. Glasbeniki bodo tekmovali v treh starostnih kategorijah (letnik 1970 in starejši, letnik 1971 do 1985 in letnik 1986 in mlajši), ženske bodo imele svojo skupino. Najboljši bodo dobili atraktivne pokale, ki jih bodo popoldan ob glasbnem programu na terasi hotela podelili najhitrejšim glasbenikom.

Veleslalom na Golteh bo kvalifikacijski za udeležbo na Svetovnem smučarskem prvenstvu glasbenikov, ki bo letos v Schladmingu 7. aprila. Vsako leto se ga udeleži blizu 180 smučarjev, tradicionalno najboljših iz nemško govornega dela Evrope. V petih dneh se bo razvrstilo več kot 40 narodno – zabavnih ansamblov, iz Slovenije pet. Prepričani smo, da bodo naši glasbeniki tudi letos na svetovnem prvenstvu zelo uspešni kot so bili v preteklih letih: Bor Zuljan in Matjaž Jelen iz skupine Šank rock, Milan Pečovnik Pidži, Domen Kumer,  Franci Podbrežnik iz skupine Happy band, Niko Legat iz ansambla Veseli Begunjčani, Tomaž Malešič, Matija Selišnik, Mirko Rozman iz ansambla Zarja, Elvič Gorazd – Čudežna polja, …   Špela Osterc (flavtistka iz Šoštanja) pa je postala celo svetovna prvakinja.

Zelo razgibano pa ne bo samo v petek, ko bo glasba v ciljni areni na Golteh že od 11. ure dalje, popoldan na terasi hotela, ko bodo delili pokale in zvečer v diskoteki Ledenici, kjer bo prava zabava ob igranju v »jam session« zabavnih in narodno- zabavnih ansamblov.

V soboto, 10. februarja, bo na na treh lokacijah (terasa hotela Golte, brunarica Stari stani in brunarica Trije ploti in Pr´ Žlajfarju) odmevala zabavna glasba v živo. V nedeljo pa bodo na istih lokacijah zvenele harmonike.

Komentarji