Poslednje slovo od Vilka Ovsenika

431

Družina Ovsenik bo slovenskim narodnozabavnim glasbenikom jutri na ljubljanskih Žalah omogočila, da se še zadnjič poslovijo od nedavno preminule legende Ansambla Avsenik. 

Gotovo se spominjate, da so se glasbeniki domače viže pred dvema letoma ponosno in v narodnih nošah poklonili gospodu Slavku Avseniku. No, zdaj imajo, po predhodnem dogovoru z družino Ovsenik, možnost isto storiti še za njegovega brata, gospoda Vilka Ovsenika. 

Prost dostop do Vilkove grobnice je namreč onemogočen tudi zaradi zaklenjenih kovinskih vrat, kar pomeni, da bo družina Ovsenik jutri omogočila prost dostop neposredno do mesta njegovega zadnjega počitka. Tam se bodo glasbenemu velikanu lahko poklonili, mu prižgali svečo in se vpisali v posebno žalno knjigo, ki jo bodo nato v znak skupnega sočutja in sožalja izročili družini Ovsenik.

Poslednje slovo se bo zgodilo ta četrtek, ob pol sedmih zvečer, na ljubljanskih, tako imenovanih Plečnikovih Žalah, pred cerkvijo svetega Križa. Zelo zaželeno je, da se glasbeniki domače glasbe dogodka udeležijo odeti v gorenjsko narodno nošo, ni pa to pogoj za udeležbo.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji