POLHOV GRADEC: KJER SI ČLOVEK SPOČIJE OČI NA NARAVNIH LEPOTAH

4916

Tokratna oddaja Od vasi do vasi je potekala v Polhovem Gradcu. Bila je zanimiva in razgibana, gostitelji pa so se neizmerno potrudili, da so se vsi prisotni počutili prijetno, predvsem pa da so ta kraj predstavili v najboljši možni luči. Brez dvoma jim je to tudi uspelo. 

Foto: Visit Ljubljana

Polhov Gradec je središče zgornje Gradaške doline in Polhograjskega hribovja. Od mesta Ljubljane je oddaljen le 17 km, a je kljub bližini to čisto drug svet od mestnega. Nad starim naseljem je vzpetina Stari grad – Kalvarija, ki doseže višino 460 m nad morjem.

Snemanje je potekalo v gostilni Pograjski dom, tam pa so med drugim nastopili tudi: Moški pevski zbor Briše, ansambla Odklop in Jurčki, g. Plestenjak iz Lovske družine Polhov Gradec pa je povedal nekaj zanimivosti o dolžnostih in položaju lovcev ter spomnil na razstavo, ki so jo lovci pripravili ob 70. obletnici delovanja.

Jurčki so tam domačini, zato so z veseljem ter ponosom zapeli svojo znano melodijo s preprostim naslovom Polhov Gradec. Delujejo že 13 let, pripravljajo pa že svojo 4. CD zgoščenko. Pevka je bila zaradi materinstva nekaj časa odsotna, a ansambel zaradi tega ni trpel. Zdaj torej pridno delajo na novih projektih, pri inspiraciji pa jim zagotovo pomaga tudi čist polhograjski zrak, vemo pa tudi, da so v ansamblu skorajda vsi zelo dobri rekreativni športniki. Nekaterim je uspelo preteči tudi maratonsko razdaljo, zato ni dvoma, da jim vztrajnosti tudi pri drugih stvareh ne manjka.

Polhov Gradec se ima s čim za pohvalit in je odlična izbira tudi za kakšen nedeljski izlet.

Kmalu pa se odpravimo malo dlje od Ljubljane, v Novo vas.

 

Barbara Pirh

Komentarji