PO VELIKEM PRESENEČENJU FRANCA ŠEGOVCA ČAKA ŠE ENO

2390

Franc Šegovc, velika legenda slovenske narodno-zabavne glasbe, je dopolnil častitljivih 80 let. Kljub svojim neverjetnim glasbenim dosežkom še vedno ostaja skromen, umetnik v pravem pomenu besede, predvsem pa mož na mestu. Z ženo Hermino sta tako ubran par, da bi takšno ljubezen lahko v današnjem času iskali s povečevalnim steklom. Eden ob drugem, drug za drugega.

Rad pomaga glasbenikom, ki resnično ljubijo to glasbo in zdaj je bil čas, da mu na nek način pokažejo kako zelo hvaležni so mu za vso njegovo preteklo delo in tisto, ki še pride.
Na predvečer Francovega 80. rojstnega dne so se na odru dvorane v Starem Trgu pri Slovenj Gradcu Francu Šegovcu poklonili: ansambel Rosa, ​ansambel Škorpijoni, ansambel Roberta ​Zupan​a​, Okrogl​i​ in Poskočn​i​ muzikant​i​, Koroški kvintet, ​ansambel Juhej, Mladi korenjaki, Ansambel Zeme, Slovenski zvoki, Mladi korenjaki in vokalna skupina Eros ter Štirje kovači. Glasbeniki so ga pričakali v dvorani in to je bilo presenečenje, ki si ga verjetno še v najlepših sanjah ni predstavljal. Zaupal nam je, da res ni slutil čisto nič, zato poklon tudi njegovi ženi, ki je to skrivnost uspešno hranila na varnem.
Prepričan je bil, da gresta s Hermino zgolj na pijačo, a v dvorani ga je po pozdravu Janija Repnika pozdravila še množica muzikantov. Vsak nastopajoči ansambel je zaigral po eno pesem Štirih kovačev. Na koncu so na oder povabili še slavljenca Franca Šegovca in ostalo zasedbo Štirih kovačev. Zaigrali in zapeli so legendarno Kam le čas beži, z njimi pa cela dvorana.
Prisotni so bili tudi mnogi glasbeniki, ki niso bili na odru in prav vsi so bili po uradnem programu povabljeni na pogostitev, za katero je prav tako poskrbela njegova Hermina. Druženje se je zavleklo pozno v noč, tem za pogovor in dobro voljo pa resnično ni zmanjkalo.
​​
Znano načelo pravi, da je glasbenik ​oziroma ansambel pustil vtis na ljudeh takrat, ko množica poslušalcev prepeva njegove melodije in jih vzame za svoje, poseben poklon glasbeniku pa je tudi to, ko začnejo njegove melodije izvajati glasbeni prijatelji.
Prepričani smo, da gospoda Šegovca čaka še veliko ustvarjalnih in zdravih let, v sožitju z njegovo najdražjo Hermino, ki pa mu že v petek pripravlja izlet presenečenja.
Očitno presenečenjem še ni videti konca, a takšnih se človek hitro navadi.
Celotna ekipa televizije Golica želi slavljencu vse najboljše, da nas bo še dolgo razveseljeval z glasbo, ki boža ušesa in še marsikaterega glasbenika vzel pod svoje okrilje.
Barbara Pirh

 

 

 

 

 

Komentarji