Narodnozabavne glasbenike je zajela poročna evforija

463

Najprej sta se vzela Primož Razboršek iz kvinteta Dori in Maja Šturm iz Ansambla Karavanke, nato pa še Ognjeni muzikant Gašper Salobir in njegova Nina, flavtistka v trebanjski godbi. Na Golici smo navdušeni.

Ljubezen je v zraku. Tudi, če ni mesec maj. Še posebej med domačimi glasbeniki, ki se poročajo kot gobe po dežju in si zaprisegajo večno ljubezen. Ni ga lepšega kot moški in ženska, ki se ljubita in svojo ljubezen zapečatita še s poroko. Če gre za narodnozabavne glasbenike, pa smo na Golici seveda še bolj navdušeni.

Primož Razboršek, klarinetist v kvintetu Dori, je svojo Majo, pevko Ansambla Karavanke, našel na Gorenjskem, vzela pa sta blizu Rimskih toplic, kamor je prišlo več kot tristo svatov. Čudovita cerkvena poroka je trajala pozno v noč, Primož in Maja pa sta zdaj še bolj zaljubljena in predana drug drugemu. Bravo!

Fantje kvinteta Dori so bili zelo veseli, da se je njihov Primož poročil s svojo izbranko.

Ognjeni muzikant Gašper Salobir, tudi klarinetist, je svojo izbranko Nino, ki je sicer doma v Trebnjem, spoznal v Kopru na srečanju vseh slovenskih godbenikov. Ljubezen na prvi pogled je zdaj dobila še epilog. V Celju, pred skoraj dvesto svati. Za glasbo so poskrbeli Poskočni muzikanti, kar seveda ni naključje, saj je njihov član Dejan Krajnc tudi del laške pihalne godbe, kjer dirigira Gašper Salobir.

Gašperju in Nini seveda želimo ogromno ljubezni in sreče.

Ognjeni muzikanti so svojega Gašperja z veseljem oddali v varne roke njegove Nine.

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji