NA FESTIVAL VURBERK UVRŠČENI KAR TRIJE “SKAVTOVCI”

2299

Za nami je uspešen pred izbor za 26. festival narodno-zabavne glasben Slovenije  »VURBERK 2017«, ki bo v petek, 16. junija ob 19.45 na VURBERŠKEM GRADU. Ansambli bodo nastopali v živo, veseli pa nas, da bodo tam kar trije finalisti prve sezone Glasbenega skavta. Lani je 3 nagrade prejel ansambel ZADETEK iz Pesnice. 

Na dan festivala bo izšla festivalska zgoščenka, na kateri bo objavljena po ena skladba ansambla, za katero ansambli mislijo, da bi jim lahko prinesla nagrado.

V organizacijskem odboru ugotavljajo, da je festival »VURBERK« eden vodilnih festivalov slovenske domače glasbe v Sloveniji.

Izbor ansamblov je bil v nedeljo, 7. maja ob 17. uri na dvorišču Osnovne šole Podnanos. Prijavilo se je 16 ansamblov, po pregledu poslanega materiala in delu žirije, je bilo na festival sprejetih 12 ansamblov. Žirijo so sestavljali: TOMAŽ GUČEK – predstavnik RTV Slovenija,  JANI REDNAK – ustanovitelj in dolgoletni član ansambla Vagabundi, glasbeni producent in lastnik snemalnega studia, KONRAD TOPLAK – predstavnik T.D. Vurberk in  TOMAŽ TOZON – muzikolog, producent, glasbenik, dolgoletni član Slovenskega okteta. Člani žirije so bili enotnega mnenja, da je med izbranimi dosti še mladih in neznanih, a kvalitetnih ansamblov.

 

Izbrani so bili naslednji ansambli:

 

 1. Ansambel OPOJ – Velika nedelja
 2. Ansambel PIK – Šentjur
 3. Ansambel UPANJE – Gorišnica
 4. Ansambel ME TRI DO POLNOČI – Slov. Konjice
 5. Ansambel LOJTRCA – Slovenj Gradec
 6. Ansambel MLADIKA – Dramlje
 7. Ansambel TIK TAK – Postojna
 8. Ansambel VIŽARJI – Stranice
 9. Ansambel MLADI UPI – Šmarje pri Jelšah
 10. Ansambel FANTJE IZPOD LISCE – Sevnica
 11. Skupina FRAJERKE – Šmarje pri Jelšah
 12. Ansambel MURNI – Šentjur

Tudi gledalci na prireditvi so ocenjevali in za najbolj všečni ansambel so izbrali ansambel  TIK –  TAK iz Postojne. V programu so sodelovali plesalci iz osnovne šole, ki so navdušili nabito poln šotor ob podnanoški osnovni šoli. Izbor sta povezovala IDA BAŠ in JANEZ TOPLAK (direktor vurberškega festivala).

Organizatorji izbora ansamblov za vurberški festival so že vrsto let marljivi člani TURISTIČNEGA DRUŠTVA PODNANOS, ki ga vodi Aleš Bratož in so kljub spremenljivemu vremenu pripravili enkraten glasbeni izbor v okviru tridnevne prireditve ŠEMBIDSKA POMLAD.

 

 

 

 Barbara Pirh

Komentarji