Mladikina Pot življenja

320

Ansambel Mladika je posnel nov videospot za skladbico Pot življenja, s katero so poželi lep uspeh na nedavnem festivalu Vurberk. Nanje je zelo ponosna tudi njihova glasbena založba Zlati zvoki. 

Skladba Pot do življenja je v celoti avtorsko delo članov ansambla, s katero so se uspešno predstavili na festivalu Vurberk. Videospot je bil posnet v šaleški dolini, na Ekološki kmetiji Kozman, kar je še posebej zanimivo, saj gre za kmetijo njihove pevke Maruše. Pa na velenjski plaži in na prekrasnem dvorcu Gutenbuchel. Ansambel Mladika seveda ni novost na naši glasbeni sceni, saj je začel z delovanjem že leta 2008, od takrat pa nanizal kar nekaj festivalskih nastopov in uspehov. Z začetkom leta sta se trem ustanovnim članom pridružila dva nova člana, kitarist in pevec. V letošnjem letu je zasedba polno zasedena z nastopi na porokah in veselicah, hkrati pa so poleg Vurberškega festivala nastopili tudi v Števerjanu, kjer so na svoje veliko presenečenje postali zmagovalci občinstva.

Ansambel Mladika je izdal novi videospot za pesem Pot življenja.

Za nekaj zanimivih stavkov smo pobarali gospo magistrico arhitekture Matejo Kumer, organizatorko in vodjo dogodkov na dvorcu Gutenbuchel, ki je povedala: “Maruša Kozman, pevka ansambla Mladika, je dvorec Gutenbuchel spoznala že pred letom dni, ko je s svojo takratno vokalno skupino posnela nekaj odličnih fotografij. Tokrat je prišla na dan z idejo, da bi v čudovitem baročnem parku dvorca posneli še videospot za Mladiko. Vesela sem, da je prav Pot življenja prvi narodnozabavni videospot posnet na dvorcu.”

Kumrova dodaja, da je dvorec za svoje videospote in predstavitve izkoristilo že devet slovenskih glasbenih skupin različnih žanrov, saj je odličen prostor, v katerem najdejo režiserji in ustvarjalci vrhunske fotogenične kadre, predvsem pa je poln drugačne energije in ljubezni do umetnosti. Ali kot pravi sama: “S pomočjo glasbenih skupin in njihovih videospotov na poseben način opozarjamo na našo arhitekturno kulturno dediščino, zato vedno z veseljem sodelujemo, predvsem z mladimi in lokalnimi ustvarjalci.”

Napisal: Iztok Gartner

Komentarji