TA MLADENIČ JE SREČAL ABRAHAMA

5351

Miki Šarac, nekoč glasbenik, sicer pa dolgoletni glasbeni menedžer, predvsem Tanje Žagar, je  stopil ob bok stricu Abrahamu. 

Rodil se je 6. junija leta 1967 v Skopju.
Njegova glasbena pot se je začela leta 1983, ko je ustanovil skupino Romeo, takrat najmlajši slovenski cover band, ter z njo nastopal širom Slovenije, predvsem v znanih klubih. Kot predskupina so se leta 1984 pridružili koncertni turneji skupine Rendez-Vous.
Leta 1985 je vzporedno z delom v skupini Romeo deloval tudi v ljubljanski tehno-pop skupini Moulin Rouge, s katero je posnel svojo prvo malo ploščo.
Leta 1986 se je skupaj z Miranom Rudanom priključi novi zasedbi skupine Rendez-Vous kot klaviaturist in saksofonist. Posneli so ploščo Debela deklica z istoimenim singlom, ki je postal največji hit skupine.
Leta 1987 se je podal na solistično glasbeno pot, ki je trajala do leta 1995, ko je prenehal z aktivnim petjem in nastopanjem. V tem obdobju je posnel pet albumov: Miki, Ljubezen umrla ne bo, Lizika, Miki2 in kompilacijski album uspešnic Vsem mojim dekletom. Pesmi, ki so zaznamovale njegovo solistično kariero, so »Sendi«, »Šolska ljubezen«, »Hej mala hej« in »Ljubezen umrla ne bo« iz filma Poletje v školjki 2. Njegova največja uspešnica pa je priredba »Limbo dance«.
Leta 1995 je ustanovil produkcisko hišo Studio Gong. Svojo glasbeno pot nadaljuje kot glasbeni producent, avtor in menedžer. Leta 1996 je ustanovil slovensko najstniško skupino Foxy Teens, ki je dvakrat osvojila festival Slovenska popevka, leta 1999 in 2001. Izdali so šest albumov, posneli 12 videospotov in 3 dokumentarne filme. Dekletom je uredil tudi nastop v slovenskem filmu Dergi in Roza v kraljestvu svizca. Skupino je vodil do leta 2005, ko jo je razpustil. V začetku poletja istega leta je kot menedžer in glasbeni producent začel delati z eno od članic Tanjo Žagar, s katero sodeluje še danes.

Kljub letnici rojstva pa je še vedno videti kot pravi mladenič, če pa bo res postal kmalu postal ponovno očka, pa so zaenkrat le ugibanja.

Želimo mu vse najboljše, veliko miru in iskrene ljubezni.

 

Barbara Pirh

Komentarji