Mednarodne nagrade OBERKRAINER AWARD 2018

495

Minuli vikend je hrvaški Rovinj gostil 12. OBERKRAINER AWARD, ki običajno poteka v avstrijskem Hitzendorfu, nedaleč stran od Graza.

Tudi tokratni 12. koncertni dogodek je potekal pod pokroviteljstvom glavnega organizatorja in idejnega vodje dogodka, Rudija Mallya. Oberkrainer Award je glasbeno-koncertni dogodek, kjer mednarodna strokovna komisija nagradi najboljše kvintete narodno-zabavne glasbe v evropskem glasbenem prostoru. OBERKRAINER AWARD v svetu domače glasbe pomeni narodno-zabavni glasbeni Grammy.

Za življenjsko delo je bil nagrajen legendarni klarinetist Vito Muženič, katerega ime na področju narodno-zabavne glasbe je zelo cenjeno, tudi v mednarodnem glasbenem prostoru. Kristalno skulpturo »Oberkrainer Award« za najboljši kvintet v letu 2018 so prejeli člani Ansambla Petka.

V preteklosti so nagrado Oberkrainer Award za življenjsko delo prejeli tudi Slavko Avsenik, Vilko Ovsenik, Albin Rudan, Jože Burnik, Ivan Prešern, Jože Antonič, Alfi Nipič, Grega Avsenik, Franc Mihelič in številni drugi domači in tuji eminentni glasbeniki. Poleg Ansambla Petka so nastopili tudi člani skupine Die Lechner Buam, Innkreis Buam (vredno je omeniti, da je kitarist skupine Slovenec Robert Pintar, doma iz Ruš pri Mariboru), vse skupaj pa je povezoval, v slovenskem in nemškem jeziku, Vinko Šimek.

Komentarji