LUN’CA: S KOMBIJEM OKRUŠILI STROP V GARAŽNI HIŠI

3492
Ansambel Lun’ca je rad oblečen po zadnji modi, a pustovanje so fantje in dekle izkoristili za to, da se oblečejo v nekaj kar za njih ni ravno vsakdanje, narodno nošo. Na pustovanje so bili povabljeni s strani slovenskega društva v nemškem Hildenu. 
Na pot so odhiteli že v petek zjutraj in prispeli šele zvečer. Pot je bila torej dolga in naporna, a pričakali so jih prijazni gostitelji z okusno večerjo, kranjsko klobaso.
“Razkomotili” so se v hotelu in še isti večer šli na ogled bližnjega mesta Dusseldorf. Doživeli so celo nezgodo s svojim kombijem v garažni hiši, saj so z njim okrušili del stropa. Vse je na koncu le srečno končalo.
V Dusseldorfu so si tisti večer ogledali še glavno avenijo, spremljali Emo 2017 v znani kavarni in se povzpeli na 290 m visok razgledni stolp.
Naslednji dan pa je šlo zares. Že zjutraj so postavili ozvočenje za nastop, do večera pa so prosti čas izkoristili za pohajanje po mestu, tam pa opazili ogromno pustnih šem. Bilo je skorajda tako lepo kot na Ptuju.
Zvečer pa je bil končno čas, da primejo za inštrumente in gredo v akcijo. Zabava je bila dolga in pestra, a vseeno so se takoj po njej odpravili proti domu. Kot sami pravijo, je bilo to nekoliko tvegano, a vseeno so na srečo prispeli celi in zdravi. Naslednjič pa jim vseeno priporočamo, da “dopust” še nekoliko podaljšajo.
Barbara Pirh

Komentarji