LENARTI SE DOBRO SOOČAJO S HRUPOM V HIŠI

3299

 

Družina velja v Sloveniji za eno osrednjih vrednot, če pa to skupnost povezujejo še isti interesi pa je zgodba še toliko lepša. Lenartovi so 5 – članska družina, ki jih najbolj druži veselje do glasbe, predvsem narodnozabavne. Vsi pa so mnenja, da vsak enostavno ne morem biti muzikant. 

Včasih je igrala le mama, ki pridno poučuje tudi druge, zdaj pa igra in poje kar cela družina. Trenutno pa sta starša najbolj ponosna na svoje tri otroke, da imajo posneto prvo pesem, ki je priredba davno posnete uspešnice Stoparjev “Vsak ne more biti muzikant”. Z imenom ansambla se niso ukvarjali dolgo in tako so postali in ostali “Lenarti”.

Vas zanima kdo pravzaprav so?
So trije veliki ljubitelji narodnozabavne glasbe, ki prihajajo iz iste družine, družine Lenart iz Tomažje vasi pri Škocjanu na Dolenjskem.  Najstarejši član skupine je 18-letni Luka, dijak tretjega letnika novomeške gimnazije, ki je harmonikar, kitarist, klaviaturist, pevec in vodja skupine.  13-letna Nika je osmošolka, ki igra bas kitaro,  harmoniko in odlično prepeva. Najmlajši je 11-letni Blaž, ki obiskuje šesti razred osnovne šole, igra kitaro, harmoniko in poje. Prihajajo iz glasbene družine, kjer igrata tudi mami in ati, mami je glasbenica že od malih nog, mlade nadobudneže uči igranja na diatonično harmoniko in klaviature. V domačem okolju so že dobro poznani, saj pogosto nastopajo na različnih kulturnih, zabavnih in humanitarnih prireditvah.

Zakaj so se odločili za to priredbo?
Pesem sta poslušala že njihova mami in ati, ko sta bila v njihovih letih in tudi njim so Stoparji že od nekdaj všeč, zato ni naključje, da so se odločili prav za omenjeno pesem, ki pa se v zadnjem obdobju na radijskih postajah bolj redko sliši, oni pa so jo želeli utrgati pozabi. Začutili so, da sta jim tako melodija kot besedilo pisana  na kožo in nastal je njihov prvi studijski posnetek. Njihove sanje so podprli tudi Stoparji in avtorja besedila in melodije, Ivan Sivec in Franc Lipičnik. Avtor priredbe je Luka Lenart, posneta pa je v studiu Primoža Ilovarja.

 

 

 

Barbara Pirh

Komentarji