Kralj hramonik

524

O tem, da mojstrski harmonikar in član skupine Victory, Tomo Primc, pripravlja gromozanski mednarodni harmonikarski projekt, smo pisali pred kratkim. No, zdaj je čas, da povemo in izdamo še več podrobnosti. Tudi zato, ker nam je zastal dih. 

Tomo Primc, ki mu od tega trenutka dalje podeljujemo naziv “Kralj harmonik”, je to nedeljo odpotoval na Primorsko in izvedel enega največjih harmonikarskih projektov zadnjega časa.

Več kot 110 harmonikarjev iz Dolenjske, Gorenjske, Štajerske, Primorske, Avstrije in Hrvaške, je namreč pod njegovo taktirko posnelo videospot za zimzeleno skladbo Čas počitnic, ki jo v originalu izvaja Alpski kvintet. In pozor, harmonikarji so bili stari od štiri do šestdeset let, kar je prav tako svojevrsten dosežek.

Ekipa se je zbrala ob osmih zjutraj in jo mahnila na morje ustvarjat zgodovino, kot radi rečemo. Pod budnim očesom kamer TV Golica, da ne bo pomote. Na hrib Slavnik, kjer se lepo vidi naše morje, pogled pa sega vse do sosednje Hrvaške in do Postojne. Primcu so seveda pomagali mentorji in učitelji harmonike Vili Marinšek, Niko Poles, Tomaž Boškin in Jernej Zupan, ki imajo zdaj vsak svoj harmonikarski orkester, kar pomeni, da je bilo snemanje videospota njihov prvi skupen projekt.

Pogled na številne mlade in starejše harmonikarje je bil veličasten, zato Primcu in celotni ekipi še enkrat čestitamo za neverjeten dosežek.

Napisal: Iztok Gartner

 

Komentarji