IGOR IN ZLATI ZVOKI: NAŠA MAMA JE NAJLEPŠA!

2482

Za nami je dan, ko praznujejo naše drage mame. Ansambel Igor in zlati zvoki jim ob njihovem prazniku poklanja prijetno melodijo, ki seže vse do srca. Vsaka mama je lepa, a oni pravijo “Naša mama je najlepša”. Glasbo in aranžma je delo Igorja Podpečana, besedilo pa je prispevala Majda Rebernik. Našim mamam pa lahko pozornost namenimo vsak dan, ne le na materinski dan. 

Ansambel Igor in zlati zvoki že 25. leto razveseljuje ljubitelje domače glasbe doma in v tujini. 25. obletnica je zagotovo dober razlog, da ga ansambel obeleži z jubilejnimi koncerti, novimi skladbami, videospoti in številnimi zanimivimi nastopi.

Večino koncertov bo ansambel izvedel skupaj z legendarnimi Fanti s Praprotna, pri katerih že nekaj časa prepeva tudi vodja ansambla Igor Podpečan.  Jubilejni koncerti bodo potekali v krajih, od koder prihajajo člani ansambla, in sicer v Slovenj Gradcu (osrednji koncert bo 1.julija) , v Škofji Loki in Libojah. Na koncertih se bo ansamblu poleg Fantov s Praprotna pridružilo tudi mnogo zanimivih glasbenih gostov, s katerimi so člani v preteklosti že sodelovali. Med njimi bo tudi nekdanji dolgoletni član ansambla Igor in zlati zvoki Matej Mastnak.

Koncertni program bo pester in seveda na njem ne bo manjkalo tudi največjih uspešnic ansambla Igor in zlati zvoki, kot so Halo Evropa, Kavboj Joe in seveda ganljivih valčkov, ki jih poje njihova solistka Jelka Hafner; Zlatolaska, Labodi na Blejskem jezeru in drugi. V programu pa bodo tudi najnovejše uspešnice ansambla, kot je Če sonce ujeti bi znala, za katerega so pred kratkim že posneli videospot.

Člani ansambla bodo na koncertih poleg vlog, v katerih so najbolj prepoznavni, presenetili tudi z glasbenimi poslasticami. Tako bo Igor Podpečan kot solist zaigral nekaj atraktivnih glasbenih točk s pozavno in harmoniko, Branko Jahn pa se bo izkazal kot izvrsten interpret solističnih skladb legendarnega Avsenikovega klarinetista Albina Rudana. Seveda ne bodo manjkalo niti uspešnic Elvisa Presleya z izvedbi odličnega kitarista Mika Orešarja.

Kot zanimivost naj omenimo, da dva najmlajša člana ansambla Boštjan Lašič (trobenta) in Martin Frece (bas,bariton) nadaljujeta družinsko tradicijo v ansamblu. Člana prve zasedbe ansambla Igor in zlati zvoki sta bila namreč očeta, Slavko Lašič in Vinko Frece, na enakih inštrumentih.

Ob koncertnih dogodkih bo letos izšla tudi jubilejna zgoščenka. V mesecu marcu za nemško govorno področje in meseca maja z naslovom »25 let-25 melodij« še v Sloveniji. Skupaj z jubilanti Fanti s Praprotna, ki letos praznujejo že častitljivih 55 let delovanja, bodo izdali tudi skupno zgoščenko z melodijami, ki jih je prav za Fante napisal vodja ansambla Igor in zlati zvoki Igor Podpečan.

 

 

Barbara Pirh

Komentarji