Igor in zlati zvoki & Fantje s Praprotna skupaj v jubilejno leto

1321

fantje_s_praprotna_novi_foto_mmČeprav sta priljubljeno, legendarno skupino Fantov s Praprotna žal za vedno zapustila Franci Rebernik in Tone Štritof, sta se ustanovna člana Andrej Bergant in Janez Dolenc odločila nadaljevati skupno glasbeno pot.

Zato sta v svojo družbo povabila dva nova obraza in sicer pevca Slovenskega okteta Janeza Trilerja, ki se je skupini pridružil pred kratkim in Igorja Podpečana, ki je Fantom s Praprotna že pred tem pomagal s petjem in spremljavo na harmoniki.

Tako zdaj Fantje z novima članoma že uspešno delujejo naprej. Za obe skupini bo prihodnje leto tudi jubiljeno. Fantje s Praprotna bodo praznovali 55 let delovanja, ans. Igor in zlati zvoki pa 25 let. Zato bosta skupini, že v preteklosti zelo uspešno sodelovanje, v jubilejnem letu še poglobili. Skupaj bodo nastopili na veselicah in koncertih ter ustvarili nove posnetke.

Eden trenutno najbolj vročih aktualnih skupnih posnetkov je polka ‘Roža moja’. Malce drugačen zvok petja in glasbena spremljava sta bila očitno tudi gledalcem, kjer so skladbo premierno predstavili, zelo všeč. Uvrstili jo bodo tudi na album ob 25. Letnici delovanja ansambla Igor in zlati zvoki, ki bo izšel spomladi prihodnje leto.

Foto: Mojca Marot

Komentarji