GORENJSKI KVINTET VESELO NA NASLEDNJIH 20

1602

Pretekli petek je bilo v Begunjah na Gorenjskem precej glasno, veselo in hkrati sproščeno. Gorenjski kvintet se je potrudil in pripravil koncert, ki je na primeren način obeležil 20. obletnico njihovega glasbenega delovanja. Tam je bila tudi naša ekipa, ki je z živimi vklopi poskrbela, da so bili sproti o vsem obveščeni tudi gledalci in gledalke televizije Golica, ki jih tam ni bilo. 

Obiskovalci so prišli skorajda od povsod, opazili smo tudi veliko nemško govorečih. Za začetek smo slišali njihovo uspešnico “Dvigni glavo”, kot voditeljica pa je na oder stopila Betka Šuhel Mikolič. Občinstvo so ganili tudi s svojo “Zvezdico” ob spremljavi godalnega kvarteta in gostje Anite Kadenšek.

S klarinetom po Sloveniji so se podali s pomočjo dveh klarinetistov – Nejcem Hermanom in Aljošem Deferrijem.
Tudi Kvatropirci so “pihali na dušo”, sploh s skladbo “Če bi šla z menoj“. Mance Špik ni bilo, a jo je odlično nadomestila kar Saša Zamernik, fantje pa so bili nad njo navdušeni.
Triu Gorenjskega kvinteta se je s svojo harmoniko na odru pridružil tudi odličen Tomaž Cilenšek in z Gregorjem Korošcem sta razmigala prste na “Ples vetra” in “Veselje s harmoniko”.

Kot zadnji gost pa je nastopil vedno bolj priljubljen Isaac Palma. Čutil je kar nekaj treme, a jo je kmalu izgubil. Ko sta med drugim s Sašo zapela čudovito balado “Če je to slovo”, je ta hitro izginila. Njegova žena Patricija je povedala, da je bolj strah njo kot njega, saj se boji, da bo pozabil besedilo. Slovenski jezik mu namreč še ni najbolj domač, a ima to srečo, da si besedila hitro zapomni in je sposoben dobre interpretacije.

Po koncertu se je prava sproščena zabava šele začela, saj je Gorenjski kvintet poskrbel, da se je veselica nadaljevala in plesišče je bilo hitro polno.

Gorenjski kvintet obljublja, da bo še naprej delal kvalitetno in skrbel za tradicijo Avsenikovega zvena.

Želimo jim vse najboljše in se veliko novih in novih uspešnic ter mnogih poletnih veselic.

 

Barbara Pirh

 

 

Komentarji