FESTIVAL SLOVENSKA POLKA IN VALČEK 2019 DOBIL SVOJ EPILOG

226

Festival Slovenska polka in valček 2019 –  v ospredju kvalitetna in uspešna kvintetovska glasba.

Oddaja Slovenski pozdrav v znamenju festivala Slovenska polka in valček  je minuli petek doživela vrhunec samega večera, ki je potekal vsak teden v sklopu narodnozabavne oddaje Slovenski pozdrav. Poletno gledališče  Studenec  v Domžalah je tako dobil svoj epilog.

Za naziv naj valček se je potegovalo 6 ansamblov: Ansambel Roka Žlindre in skupina Amabile, Ansambel Petan, Zeme, Vikend in Vražji muzikanti, na naziv naj polka 2019 pa: SOS kvintet, Ansambel Opoj, Vera in originali, Topliška pomlad, Petka in CIK-CAK kvintet.

Zmagovalni valček je postal Misel nate ne zaspi v izvedbi Vražjih muzikantov. Avtorja skladbe sta Luka Krof in Vera Šolinc.

Za zmagovalno polko je bila razglašena skladba Srčen – trčen ansambla Vera in originali. Avtorica skladbe je v celoti Vera Šolinc.

Del večera je bil posvečen tudi praznovanju 70. rojstnega dne našega najplodovitejšega pisatelja Ivana Sivca, kateremu so se poklonili z venčkom njegovih uspešnic.

Venček Sivčevih uspešnic so zapeli in zaigrali vsi finalisti večera

Petkov večer je bil dobro izpeljan in je vsekakor odlično  slovensko glasbo prinesel v marsikateri dom ljubiteljev harmonike in ubranega petja.

Čestitke vsem nastopajočim in zmagovalcem želimo tudi v uredništvu televizije Golica.

Zmagovalnim skladbam lahko prisluhnete na spodnji povezavi.

 

 

Komentarji