20 let uspešnega delovanja Nuše Derenda

877

Letošnje leto bo z velikimi črkami zapisano za izjemno pevko Nušo Derenda. Obeležuje namreč 20 let samostojne glasbene poti in v ta namen pripravlja dvajset koncertov!

Začelo se bo že s koncem tega meseca, saj bo 26. Januarja v Posavskem muzeju Brežice odprtje velike razstave Nuše Derenda. Tam bodo na ogled nekatere pevkine obleke, ki so zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, med katerimi je tudi Eurosong, v drugem prostoru gradu pa bodo na ogled Nušini osebni predmeti in slike. Temu bo dan kasneje sledil še koncert.

17. marca Nuša pripravlja nekaj malo drugačnega v Galussovi dvorani Cankarjevega doma, skupaj s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija.

Njena nova skladba nosi naslov ‘Naj mi dež napolni dlan’, ob kateri je povedala: *Vse ni tako bleščeče, kot ljudje vidijo. Na odru in v javnosti se vedno smejimo, smo dobre volje, ljudje mislijo, da nam je vedno samo lepo in da mi nimamo problemov, v ozadju pa imamo kdaj pa kdaj vse prej kot dobre trenutke, veliko je padcev in emocionalnih borb, smo utrujeni, izčrpani, neprespani. Pot je zagotovo večkrat zelo težka in kot pesem dobro opisuje ‘trnova’*,

Priljubljeni pevki se je izpolnila tudi dolgoletna želja. Izšla je njena kolekcija nakita za ženske in moške. Vladimira Fink Pavlin in njen sin David Fink sta po Nušini viziji oblikovala imenitne ženske in moške zapestnice, ki že krasijo zapestja številnih znanih obrazov.

Komentarji